Specialist in elektrisch rijden!

Specialist in elektrisch rijden!

AutoFirst van Doornik. Uw EV-Specialist in Boven-Leeuwen!

Het onderhouden van een hybride of elektrische auto is een heel ander verhaal dan het onderhouden van een auto met een beznine- of een dieselmotor. Om goed werk te kunnen leveren aan het onderhoud van elektrische auto's is veel kennis vereist. De medewerkers van AutoFirst van Doornik in Boven-Leeuwen worden daarom elk jaar bijgeschoold en voorzien van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Heeft u een hybride of een elektrische auto? Voor al uw vragen, onderhoud of reparatie kunt u terecht bij AutoFirst van Doornik!


De Toekomst

Het aandeel elektrische voertuigen is groeiende. De verwachting is dat er in 2030 alleen nog maar elektrische auto's nieuw verkocht zullen worden. Bij AutoFirst van Doornik gaan we met onze tijd mee. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om uw elektrische auto van goed en veilig onderhoud te voorzien. 


Het onderhoud aan een elektrisch voertuig

Bij het onderhouden van uw hybride of elektrische voertuig controleren wij onder andere de accu, de remvoering en het koelsysteem. Bij een volledig elektrische auto kijken we ook naar de software-updates.


Accu

De accu van uw auto is één van de belangrijkste onderdelen. Zonder een werkende accu rijdt uw auto namelijk helemaal niet. Bij AutoFirst van Doornik controleren wij uw accu op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden. 


Remvoering

Door de regeneratieve energie die de elektromotor opwekt, ontstaat er weerstand. Hierdoor vertraagt de auto automatisch en gebruikt u de remschijven minder. Mocht er zich een noodsituatie voor doen, dan kan het voorkomen dat uw remmen niet goed functioneren. Het minder gebruiken van uw remmen is dus niet zonder risico.


Koelsysteem

In uw elektrische auto zitten meer elektrische componenten dan in een auto met een benzine- of dieselmotor. Het is van groot belang dat deze elektrische componenten goed worden gekoeld. Door teveel warmte kan er namelijk brand ontstaan en dit wilt u natuurlijk ten koste van alles voorkomen.


Voorkom hoge reparatiekosten en laat uw elektrische auto onderhouden bij AutoFirst van Doornik!