Bandenwissel

Bandenwissel

Het is weer tijd om de banden te wisselen

De koude dagen liggen achter ons en de zomerse dagen komen eraan, daarom hét uitgerekende moment om uw winterbanden te wisselen voor ‘verse' zomerbanden!

 

Maak een afspraak! >

 

Winterbanden zijn speciaal ontworpen om optimale prestaties te leveren onder koude en ijzige omstandigheden. Ze bieden superieure grip en kortere remwegen op sneeuw en ijs dankzij de diepere groeven en speciale rubbercompounds. Echter, zodra de temperaturen stijgen, verliezen deze banden hun effectiviteit. Zomerbanden, met hun specifieke loopvlakontwerpen en rubbermengsels, zijn geoptimaliseerd voor warmere temperaturen en droge of natte wegen. Ze zorgen voor betere wegligging, hogere stabiliteit bij hoge snelheden, en efficiëntere brandstofconsumptie dan winterbanden in het zomerseizoen.

 

All-season banden of zomerbanden?

Hoewel all-season banden een compromis lijken te bieden voor bestuurders die het hele jaar door dezelfde banden willen gebruiken, hebben ze hun beperkingen. All-season banden presteren redelijk in verschillende weersomstandigheden, maar ze zijn geen specialisten. Zomerbanden overtreffen all-season banden op het gebied van tractie, remprestaties en bochtenwerk op droge en natte wegen bij hogere temperaturen. All-season banden kunnen in milde winterse omstandigheden adequaat presteren, maar ze kunnen niet tippen aan de veiligheid en zekerheid die winterbanden bieden onder extreme winterse omstandigheden.